Goedkoop geld lenen

Goedkoop geld lenen

Wist u dat één op de twee Nederlanders een lening heeft? Dit aantal lijkt enorm, maar toch blijkt het te kloppen volgens de cijfers. Veel Nederlanders beseffen overigens ook niet dat ze aan het geld lenen zijn als ze een roodstand hebben bij hun eigen bank, of als zij een creditcard hebben.

Ook het kopen op afbetaling bij de Wehkamp, Otto of Neckermann telt als een lening. Het grootste deel van de leningen loopt in Nederland als debet stand op de betaalrekening. Er staat in Nederland ongeveer voor € 16 miljard aan leningen uit. € 10 miljard hiervan is een rood stand op de betaalrekening. Dit is natuurlijk enorm.

Het vreemde hiervan is overigens dat rood staan op de betaalrekening één van de duurste vormen is van geld lenen. Raar dat wij als zuinige Nederlanders toch veelal voor gemak kiezen. Het gemak van een roodstand op een betaalrekening boven het veel goedkopere geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Goedkoper online lenen

Zoals hierboven reeds omschreven lenen Nederlanders over het algemeen veel te duur. Tenminste als we kijken naar de kredieten op de betaalrekening, die de meeste Nederlanders hebben. De verschillen met het reguliere doorlopend krediet of de persoonlijke lening zijn enorm.

Geld lenen met een rood stand op de betaalrekening, of bij de “huisbank”, kost u over het algemeen procenten per jaar teveel. Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld het lenen bij de ING. Een gewoon doorlopend krediet bij de ING met een limiet van € 25.000,- kost u 8,7% aan rente.

Sluit u echter uw lening via een professionele kredietbemiddelaar, dan kost deze lening u nog maar 4,7%. U bespaard met het aanvragen van uw lening bij een kredietbemiddelaar dus 4% op jaarbasis. U betaald een rente die meer dan 50% lager is dan bij een krediet van uw huisbank.

Goedkoper online geld lenen begint dan ook met het aanvragen bij meerdere aanbieders. Hierdoor krijgt u een goed vergelijk van de kosten en van uw mogelijkheden.