Een auto kopen als je weinig geld hebt

Een auto is voor velen een noodzakelijk vervoersmiddel. Extra vervelend is het dan ook als je een auto nodig hebt maar deze nog niet bezit. De aanschaf van een nieuw exemplaar is namelijk een hele grote uitgaven. Helemaal als je al niet zoveel spaargeld hebt. Dan kan het nog behoorlijk lastig zijn om in het bezit te komen van een auto. In dat geval zijn tweedehandsauto’s vaak een oplossing. Zelfs zonder veel te sparen kun je kijken bij Kia occasions. Zo kan je misschien toch nog de noodzakelijke auto bezitten.

Prijsverschillen

De prijsverschillen tussen nieuwe auto’s en tweedehands auto’s zijn enorm. Dit terwijl tweedehandsauto’s vaak nog velen jaren meegaan. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat een tweedehandsauto mogelijk meer onderhoudskosten heeft dan een nieuwe. Dus dien je wel rekening te houden met onverwachtse kosten voor reparaties die je met een nieuwe auto misschien niet zou hebben.

Kies een goede tweedehands

Om te voorkomen dat de reparatiekosten zo hoog komen te liggen dat je deze niet meer kunt betalen, dien je erg kritisch te zijn bij de aanschaf van je occasion. Dit betekent dat je zelf ook wat onderzoek zal moeten doen naar de auto. Op internet kun je vaak met de basis informatie over de auto zoals het kentekennummer al veel vinden over de auto. Daarnaast staan er op internet checklists voor tweedehandsauto’s voordat je deze koopt. De checklists geven meer informatie over waar je op moet letten en wat je de verkopende partij kunt vragen om zo tot een eerlijke overeenkomst te komen.

Niet te veeleisend

Als je budget beperkt is, moet je ook rekening houden dat je toekomstige auto misschien niet aan al je wensen zal voldoen. We willen het liefst allemaal wel rijden in grote Mercedes Benz occasions, maar hiervoor zal je vanzelfsprekend ook flink moeten betalen. Duurdere auto’s hebben daarnaast vaak ook duurdere onderdelen, wat je terug gaat zien als de auto een reparatie nodig heeft. Stel je eisen daarom bij, en zet op een rijtje wat je echt belangrijk vindt. Zo kom je niet van een koude kermis thuis. Daarnaast is het aanbod van tweedehandsauto’s beperkter dan nieuwe auto’s, dus je hebt ook niet eindeloos mogelijkheden om te kiezen of je wensen af te wachten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*